segunda-feira, 13 de fevereiro de 2012

Ελλάδα: Πώς να μετατρέψουμε την κρίση σε εξαγορά


Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε ένα σχέδιο για περικοπές να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για αργότερα υπέγραψε επίσης συμφωνία για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους.
Στην πραγματικότητα, η ελληνική πληθυσμού θα υποφέρει πολύ με αυτές τις περικοπές αναπόφευκτες, ειδικά των νέων εργαζομένων. Δεδομένου ότι το σχέδιο προβλέπει μια μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού. Ωστόσο, οι νέοι μέχρι 25 ετών θα χάσει πολύ περισσότερα, δηλαδή έως και 32% των μισθών τους.
Εν μέσω διαδηλώσεων, ο Γερμανός υπουργός είπε ότι η Ελλάδα είναι ένα «πηγάδι δίχως πάτο». Λοιπόν, γι 'αυτό το «απύθμενο πηγάδι" το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνταγογραφούν το πικρό φάρμακο απ' όλα: κοπή των μισθών και επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, όπως φυσικού αερίου και νερού, πετρελαίου και παιχνίδια ευκαιρία. Ήδη έχουν εγκριθεί από το κοινοβούλιο.
Αυτό είναι επαρκή χρόνο για τους Έλληνες να αγωνιστούν για την αποζημίωση στο μέλλον, για το τι χάνουν σε αυτό, ιδιαίτερα της νεολαίας. Η ημερήσια διάταξη ΑΞΙΩΣΗ Έλληνες εργαζόμενοι πρέπει να φέρουν το impantação e-άμεση δημοκρατία αμέσως, έτσι ώστε οι άνθρωποι μπορούν να ασκήσουν αποτελεσματικά την εξουσία τους, και να επιβλέπει τις δράσεις της κυβέρνησης στενά και πιο αποτελεσματικά.
 
Η ημερήσια διάταξη των απαιτήσεων αστικής ευθύνης πρέπει να περιλαμβάνει επίσης την υποχρεωτική συμμετοχή των εργαζομένων στα εταιρικά κέρδη, όπως αναφέρει στο βιβλίο Η σύνδεση Sociocapitalismo: www.slideshare.net / pjvalente / η-sociocapitalism
Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσουν την έννοια των "στρατηγικών επιχειρήσεων", εν μέρει ιδιωτικοποίηση εταιρειών. Στο παραπάνω βιβλίο μπορώ να εξηγήσω καλύτερα αυτό το ζήτημα.
Άπαξ και γίνει αυτό, η Ελλάδα μέσα σε λίγα χρόνια θα έχουν τη λύτρωσή τους και σίγουρα μια οικονομική πρόοδο, την πολιτική, και την κοινωνική δικαιοσύνη. 

Nenhum comentário:

Postar um comentário